الكمية تكفي: 3 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: 1/2 1كوب حليب (يفضل الطازج) 1/2 كوب كريما لباني (ضرورية ولا يمكن استبدالها باللبن) 3 معالق طعام نشا نوع جيد 3 معالق طعام نشا نوع جيد ربع كوباية سكر فانيليا
الطبخ: نحط اللبن والكريما في كاسرول بعد عن النار
ونضيف السكر والنشا
ونقلب كل ده على البارد لحد ما السكر يذوب والنشا تندمج مع السائل
نحط الكاسرولة على نار متوسطة ونستمر في التقليب بالشبك لحد ما يبدأ يسخن ويتقل معانا . وحياخذ من ربع ساعة إلى عشرين دقيقة على النار
نبعد الكاسرول عن النار بعد ما المهلبية تتقل وتبدأ تغلي . ونحط عليها رشة فانيليا للنكهة
على فكرة المقادير دي مدروسة جداً يعني مهما سبيتها على النار مش حتمسك كتير او تبقى تقيلة
نكون مجهزين 3 كوبيات للمقدار ده
وصلنا لأحلى مرحلة التذويق والتقديم
بحب أزين المهلبية بالفسدق المجروش والكريز الأحمر . بيبقى شكلها جميل وفخم .
وكدة بقو جاهزين بعد اضافة الكريز الجميل
دخلتهم الثلاجة ساعتين يبردو وقدمتهم
بالهنا والشفا