منتدى زهور الامل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتبادل الاعلانىالتسجيلدخول
اهلا بكم اعضائنا وزوارنا الكرام نتمنى ان يكون منتدانا قد اعجبكم ونرجوا من الله تعالى ان تكونوا فى تمام الصحة والعافية ونتمنى ان تكونوا قد استمتعتم فى منتدانا الحبيب منتدى زهور الامل  المديرة

 

 كيك اسفينجى روعة

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
es.es
عضو فعال
عضو فعال
es.es


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 172
تاريخ التسجيل : 02/01/2013
العمر : 28

كيك اسفينجى روعة Empty
مُساهمةموضوع: كيك اسفينجى روعة   كيك اسفينجى روعة Emptyالأربعاء 23 يناير 2013 - 8:25

المقادير : 1 كوب دقيق - 1 كوب سكر - ربع معلقه صغيره بيكنج بودر - رشه ملح - 6 بيض - فانيليا - ربع ملعقه كريم تارتار او رشه ملح
الطريقه : _ ننخل الدقيق مع البيكنج مع رشه الملح في طبق عميق ونسيبهم علي جنب
_ نجيب 2 طبق عميق واحد كبير وواحد صغير ونبدا نفصل 3 بيضات بس الصفار نحطه ف الطبق الكبير والبياض نحطه ف الطبق الصغير ونحط ع البياض التارتار او رشه الملح
_ اما الطبق الكبير اللي فيه الصفار هنحط عليهم ال3 بيضات اللي فاضلين كاملين ( يارب تكونوا متلخبطوش وفاهمين ) يا سلام
_ نبدا بقي يا حبايبي نضرب بمضرب الكهربا البياض الاول وواحنا بنضرب نحط ربع كوب سكر من الكوبايه اللي عندنا فوق ونسيب الباقي بس نحط السكر غ البياض بالتدريج ونفضل نضرب حوالي 3 دقايق لما نلاقي البياض نفش اوي وتماسك ولماتوقفي المضرب وتشيليه هتلاقي البياض فيه عامل زي المنقار الطويل ثابت ومبيقعش
_ تحطي المضرب زي ما هو من غير ما تغسلي علي طبق البيض والصفاروبحطي عليه الفانيليا وباقي كوبايه السكر ونضرب بالمضرب كتييييييير حوالي 10 دقايق عشن نملي الكيك هواا
نجيب معلقه بلاستيك كبيره ونحط الدقيق بالتدريج علي 3 مرات علي الصفار المضروب ونقلب من تحت لفوق براحه وندب المعلقه ف قعى الطبق واحنا بنقلب عشان الدقيق بيكون راقد تحت
_ لما الدقيق يختفي خالص نبدا نحط البياض علي مرحلتين ونقلب برضه براحه من تحت لفوق عشان منخرجش الهوا اللي دخلنا لحد ما البياض يندمج مع خليط الكيك
_ نكون محضرين صينيتين صغيرين مدهونين ونحط الحليط بالتساوي مده للي مش بيعرفوا يقسموا الكيك اما لو بتعرفي يبقي حطي في صينيه كبيره
- الفرن 180 لمده ربع ساعه تلت ساعه بالكتيير ولما تطفل الفرن افتحيه وسيبي الكيك جوه 5 دقايق عشان متهبطش
_ لو عايزه الكيك شوكلت شيلي ربع كوب دقيق وحطي بداله كاكاو
_ لما تبرد خالص احشيها وزوقيها علي ذوقك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مملكة رومانسية
عضو ممتاز
عضو ممتاز
مملكة رومانسية


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 269
تاريخ التسجيل : 22/09/2012

كيك اسفينجى روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيك اسفينجى روعة   كيك اسفينجى روعة Emptyالأربعاء 23 يناير 2013 - 8:42

واو روعة تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
admin
Admin
Admin
admin


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 301
تاريخ التسجيل : 19/08/2012
العمر : 25
الموقع : sasoky14.forumegypt.net

كيك اسفينجى روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيك اسفينجى روعة   كيك اسفينجى روعة Emptyالأربعاء 23 يناير 2013 - 10:15

واو روعة تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sasoky14.forumegypt.net
سفيرة الاحلام
عضو ممتاز
عضو ممتاز
سفيرة الاحلام


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 262
تاريخ التسجيل : 04/02/2013
العمر : 25

كيك اسفينجى روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيك اسفينجى روعة   كيك اسفينجى روعة Emptyالأربعاء 6 فبراير 2013 - 18:16

موضوع رائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شروق الشمس
عضو جيد
عضو جيد
شروق الشمس


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 06/02/2013

كيك اسفينجى روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيك اسفينجى روعة   كيك اسفينجى روعة Emptyالسبت 9 فبراير 2013 - 19:46

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيك اسفينجى روعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اروع صور لناروتو
» صور عراءس روعة
» صور بنات روعة
» صور بنات انمى روعة
» روعة الخيال و قسوة الواقع

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى زهور الامل :: بيتى :: الطبخ-
انتقل الى: